Selecteer een pagina

In 2020 hebben we vanwege corona helaas weinig mogen zingen. Vanaf half maart stopten de repetities. Maar ons bestuur was creatief en heeft op verschillende manieren geprobeerd iets te organiseren voor Sing2Enjoy.

In de tuin
In juli hebben we een gezellige bijeenkomst gehad in de tuin van een van onze leden. Op veilige afstand hebben we samen gezongen en genoten van een hapje en een drankje. Ook waren er nog enkele optredens van leden die een nummer hadden ingestudeerd.

In de kas
Na de zomer hebben we een kas in Pijnacker gevonden, waar we coronaproof konden zingen. Op anderhalve meter van elkaar en met voldoende ventilatie. In de kas hebben vanaf september een aantal repetities plaatsgevonden, onder leiding van onze tijdelijke enthousiaste dirigent Michel de Valk. Ongeveer 15 leden waren aanwezig en ze waren blij om weer te samen te kunnen zingen! Op ontspannen wijze werden bekende nummers uit ons repertoire geoefend. Toen de regels strenger werden stopten ook deze bijeenkomsten.

Online
Daarna heeft dirigent Michel in november en december online via Zoom een aantal muzieklessen gegeven. We kregen muziektheorie, noten lezen en muziekgeschiedenis. Erg leuk en leerzaam! En natuurlijk was het fijn om iedereen weer te zien en spreken, al was het via het beeldscherm. Na afloop kregen we een toets om de opgedane kennis te testen. Ter afsluiting van de lessen had Michel de laatste les een gezellige Pub-Quiz bedacht. Niet alleen de muziektheorie kwam aan de orde, maar ook leuke feitjes en wetenswaardigheden over ons koor en de leden.

U-SING PHONE
Vanaf januari 2021 gaan we aan de slag met U-SING PHONE van Chorus Online, met het lied “Crazy little thing called love” van Queen. We gaan thuis onze stempartij oefenen en zingen en uiteindelijk na 4 weken opnemen. We houden elkaar op de hoogte via whats-app en kunnen daar bij elkaar terecht voor vragen e.d. Van alle opgenomen stemmen zal Chorus Online een professionele eindmix maken. Zo kunnen we alle Sing2Enjoy-stemmen weer eens samen horen!

2021
Wellicht geeft Michel in 2021 weer een Zoom-sessie over muziek en koren of een leuke quiz! En wie weet kunnen we in het voorjaar ook weer eens echt samenkomen tijdens een Happy Hour in de achtertuin. Verder hopen we dat 2021 beter wordt, zodat we weer als vanouds met elkaar kunnen repeteren en zingen!

Pin It on Pinterest

Share This