Selecteer een pagina

Op zondag 10 december heeft Sing2Enjoy de voorronde van de Florence Korenslag gewonnen, we mogen meedoen aan de finale op zondag 17 december van 14.00 tot 16.00 uur in verzorgingshuis Oostduin, Goetlijfstraat 5, 2596 RH Den Haag.

Door ziektes en problemen met de sneeuw namen wij het uiteindelijk alleen op tegen koor ‘All Voices’.
De jury noemde in de uitslag veel goede punten van beide koren, maar riep tenslotte Sing2Enjoy tot winnaar uit.
Met ons gevarieerde repertoire, de a-capella nummers, de mooie meerstemmige zang en ons enthousiasme hebben we dit samen kunnen bereiken!

Sinds 2017 bestaat het evenement Florence Korenslag. In een aantal voorronden en een finale gaan zangkoren met elkaar de strijd aan.
Florence is met het evenement begonnen om nog meer gezellige middagen te organiseren binnen de eigen woonzorglocaties in Den Haag, Rijswijk, Voorburg, Voorschoten en Wassenaar. Elk jaar worden er verschillende locaties bezocht met de voorronden en de finale. De bewoners en ook wijkbewoners kunnen met het evenement genieten van mooie muziek en zang en ze kunnen natuurlijk ook meezingen. Zeker voor onze bewoners met dementie of afasie (een taalstoornis) na een hersenbloeding zijn muziek en zingen belangrijk. Het zijn de herinneringen die het langst in het geheugen blijven. Samen zingen zorgt voor verbinding en zorgt voor emoties die ons even terug brengen naar vroeger.
Zingen of naar muziek luisteren heeft sowieso een positieve invloed op het welzijn van iedereen – en vooral op dat van ouderen. Het kan heel bevrijdend zijn om te zingen. Door het evenement te organiseren in de maand december, de donkere dagen waarin vaak minder te doen is door alle feestdagen, wordt er met Florence Korenslag ook voorzien in een behoefte naar extra gezellige activiteiten.

– De voorronden van de Florence Korenslag vinden op zondag 10 december van 14.00 tot 16.00 uur plaats in de woonzorgcentra Vredenburch in Rijswijk, Duinhage, Gulden Huis en Houthaghe in Den Haag.
– De vier winnaars van deze voorronden strijden met elkaar in de finale op zondag 17 december van 14.00 tot 16.00 uur in verzorgingshuis Oostduin in Den Haag.
-De finale wordt gepresenteerd door Rata Kloppenburg, musicerend performer, celliste, coach en docente.

Een jury beoordeelt alle optredens. Juryvoorzitter tijdens de finale is Helmi Verhoeven, zangcoach en – docente. De vier koren die in de finale komen, vallen sowieso in de prijzen.

Pin It on Pinterest

Share This